Goed doel

In 2023 gaat GO!Wheels door met het doel waar zij al jaren vol enthousiasme en dankzij alle steun aan werkt: het financieel ondersteunen van een concreet lokaal goed doel. Dit jaar is dat Stichting Betuwse Jeugdkampen.

 

Stichting Betuwse Jeugdkampen

Al bijna 65 jaar gaan de Betuwse Jeugdkampen op pad. Wat begonnen is met een groep jongens die op de fiets een week van huis gingen, is uitgegroeid tot 6 weken jeugdkamp voor zowel jongens als meisjes in de leeftijd van 9 tot 14 jaar dat volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd en begeleid.

De kampeerplaats is een aantal keren gewijzigd maar het doel van Betuwse Jeugdkampen is alle jaren gelijk gebleven. Een kamp dat dicht bij de kinderen staat en slechts één wens nastreeft: ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen die niet op vakantie gaan of dat vanuit financieel oogpunt van de ouders niet kunnen, voor zo weinig mogelijk geld toch een onvergetelijke en complete vakantieweek aan te bieden.

 

Opbrengst naar de vervanging van tenten, sport en spelmateriaal

Stichting Betuwse Jeugdkampen is grotendeels afhankelijk van donaties, sponsoren en bijdragen van diaconieën omdat zij de eigen bijdrage per kind zo laag mogelijk wil houden. Elk dubbeltje wordt omgedraaid. Het bestuur heeft te maken met kosten van tenten, sport- en spelmateriaal en tal van andere (overhead)kosten. Toch is het al 64 jaar, ieder jaar gelukt om de Betuwse Jeugdkampen voort te zetten. Sinds al die jaren, staat de teller al op meerdere duizenden kinderen (en ouders en misschien wel grootouders) die kunnen vertellen hoe fijn ze het in die ene vakantieweek hebben gehad.

GO!Wheels is dan ook blij een bijdrage te kunnen leveren aan het vervangen van tenten, sport- en spelmateriaal.De gesponsorde doelen door GO!Wheels

In de afgelopen jaren heeft GO!Wheels al meer dan EUR 130.000,-- kunnen uitreiken en daarmee vele goede doelen ondersteund, waaronder:

·       Stichting Help Elkaar voor de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne (2022)

·       Bio Vakantieparken (2021)

·       Stichting Help Elkaar (2019)

·       Zorglandgoed Bloemfonteijn (2018)

·       World Servants Geldermalsen (2018)

·       Betuwe Wereldwijd (2018)

·       Stichting Heartbeat – Tiel (2017)

·       Scouting Geldermalsen – Graaf van Gelre (2016)

·       Stichting Leergeld West-Betuwe (2015)

·       Voedselbank Rivierenland (2014)